Étrend-kiegészítők címkeellenőrzése

Az étrend-kiegészítők olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítésére szolgálnak, és amelyek koncentrált tápanyagforrások, vagy egyéb olyan anyagok forrásai, amelyek önmagukban vagy kombinálva táplálkozási vagy fiziológiás hatással bírnak, továbbá amelyeket dózisformában, azaz kapszulák, pasztillák, tabletták, pirulák formájában vagy egyéb hasonló formában, port tartalmazó zacskókban, folyadék-ampullákban, cseppentő üvegekben és más hasonló, por- vagy folyadékformában forgalmaznak, hogy kimért kis egységekben lehessen bevenni őket.

Az étrend-kiegészítők esetében ún. bejelentési (notifikáció) kötelezettség van, ami annyit jelent, hogy a termék címkéjét és adatlapját be kell nyújtani az OGYÉI-hez, legkésőbb a termék piacra helyezésének napján.

A bejelentés az étrend-kiegészítők hatékony hatósági ellenőrzését segíti, önmagában nem alkalmas a jogszabályoknak nem megfelelő termékek forgalomba kerülésének megakadályozására. Éppen ezért már a notifikáció előtt ajánlott a jogszabályi előírásoknak megfelelő jelölés elkészítése.

Tapasztalatunkkal könnyen és gyorsan segíthetünk eligazodni Önnek az étrend-kiegészítők bonyolult szabályozási rendszerében – a szabályos és helyes jelölés elkészítésében.

Label Review Service Kft. 2021. Minden jog fenntartva.

Call Now Button